5 moderne zeefdrukkunstenaars

De zeefdrukkunst is al eeuwen oud, maar nog steeds een populaire techniek onder kunstenaars. In dit artikel vind je 5 moderne zeefdrukkunstenaars, die je wellicht zullen inspireren om ook met deze techniek aan de slag te gaan.

Blexbolex

Blexbolex is een Franse kunstenaar die ook in Nederland bij het grotere publiek bekend is geworden, dankzij zijn kinderboeken. Zijn boek ‘Seizoenen’ leverde hem in 2011 zelfs De Gouden Penseel op, de prijs voor het best ge├»llustreerde kinderboek van het jaar. Ook internationaal ontving de kunstenaar, die al 3 decennia in het vak zit, meerdere prijzen.

Dan Mather

Dan Mather is een zeefdrukkunstenaar en grafisch ontwerper die werkt vanuit Londen. Als onafhankelijk kunstenaar werkt hij mee aan diverse projecten en tentoonstellingen. Door zijn manier van werken wordt hij door velen gezien als de verbinding tussen grafisch ontwerpen met behulp van de computer en zeefdrukkunst met de hand.

tumblr_nh20d8w1M01qmombjo1_1280

Faile

Faile werkt vanuit Brooklyn en bestaat uit het kunstenaarsduo Patrick McNeil en Patrick Miller. Sinds 1999 werken zij samen aan verschillende street art projecten en tentoonstellingen. Het duo combineert schilderkunst met zeefdrukkunst en exposeert door heel Amerika.

Untitled

Heretic

Heretic is een illustratie en zeefdrukstudio die sinds 2005 wordt gerund door Luke Frost, Jon Rundall en Therese Vandling. In hun werk combineren ze zeefdrukkunst en tekeningen, die ze samenbrengen tot hyperrealistische kunstwerken. Ze exposeren zelfstandig en in groepen en werken daarnaast aan diverse projecten.

Lovenskate

Lovenskate is een bedrijfje gevestigd in Londen dat onder andere drukt op t-shirts en skateboards. Er wordt gebruik gemaakt van de traditionele zeefdruktechnieken om kunstwerken te drukken op skateboards.

Ben je op zoek naar meer moderne zeefdrukkunstenaars of wil je meer weten over de hierboven genoemde kunstenaars? Kijk dan hier.

 

Reacties zijn gesloten.