FASHIONCLASH zet jonge ontwerpers in de spotlights

De modeontwerpers van straks zitten nu nog in de klas. Is er -na hun eindexamen – ruimte om hun creativiteit aan de wereld te laten zien?

FASHIONCLASH 2014

Platform

De Stichting FASHIONCLASH, opgericht in 2009, kan daarbij helpen. Het is een internationaal platform voor een nieuwe generatie ontwerpers. Een groep vrienden en ontwerpers wilden vanuit hun eigen passie voor mode en kunst een platform creëren voor jong (mode)talent. Zij wilden een ‘clash’ veroorzaken, een vriendelijke botsing tussen verschillende ontwerpers en disciplines rondom het thema mode. Op die manier kunnen er nieuwe, creatieve ontwikkelingen in gang worden gezet.

Festival

Jaarlijks organiseert de stichting het FASHIONCLASH festival in Maastricht. Meer dan 100 veelbelovende modetalenten en kunstenaars uit dertig verschillende landen, laten hier aan een breed publiek zien wat zij te bieden hebben. In het onderstaande filmpje kun je het resultaat van FASHIONCLASH 2013 zien:

Shoe Design Challenge

Onderdeel van de FASHIONCLASH van 2013 was de Shoe Design Challenge powered by Invito, een unieke samenwerking tussen het modeplatform en Invito. Het schoenenmerk wilde hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van nieuw (mode)talent. Inzendingen werden beoordeeld op product, visie en duurzaamheid. Ook werd gekeken naar ideeën om het concept in de markt te zetten en te communiceren in de media.

fashionclash-sdc

Eigenzinnig

Uit tien genomineerden werden de ontwerpen van Monique Schraven en Malou Fool als beste beoordeeld. Deze ontwerpen zijn uitgewerkt tot goed te produceren schoenen die in 2014 in de winkels van Invito liggen. Chris van den Elzen kreeg een eervolle vermelding voor zijn innovatieve ontwerp.
Schoenenformule Invito is altijd bezig met creativiteit en eigenzinnig ontwerp. Uitgangspunten hierbij zijn kwaliteit, een uniek design en duurzame productie. In Nederland zijn 46 Invito-winkels en een webshop.

Van links naar rechts: Malou Fool, Monique Schraven en Chris van den Elzen.

 

Reacties zijn gesloten.