Contact met bik-partnerContact met kunstenaarPrijsindicatie:  van € 300 tot € 700
Werkgebied
West-Nederland, Midden-Nederland
Thema
Overig
Doelgroep
Onderbouw, Middenbouw, Bovenbouw
Max. aantal deelnemers
30
Maatwerk mogelijk
Ja
Aanwezigheid leerkracht
Gewenst
Duur project
1,5 uur per les
Presentatie
Nee
Onder/buitenschools
Onder-schools, Na-schools

Huis Marseille, Museum voor Fotografie, Amsterdam. Kees Boeke School, Bilthoven. 5e Montessorischool Watergraafsmeer, Amsterdam. Basisschool de Achthoek, Amsterdam. Museum Beelden aan Zee, Scheveningen.

Deze workshop kan uit 3 tot 6 lessen bestaan, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de wensen van de school. Inhoudelijk kan deze workshop aansluiten bij thema's die leven op de school, maar dit is niet noodzakelijk.

Wat je ziet ben je zelf - Beeldend

Kinderen groeien op in een wereld waarin bijna alles op beeld wordt vastgelegd. Maar... achter elk beeld zit een intentie, en een verhaal... In de workshops leren kinderen opnieuw kijken. Met mijn beeldend proces als uitgangspunt laat ik kinderen beelden kiezen en heel bewust het kader bepalen. Ze experimenteren met abstractie en spelen met beeldcombinaties; ze maken een boekje vol persoonlijke beelden, ze laten foto's rijmen en maken een beeldverhaal. Naast het maken is er ook aandacht voor het interpreteren van foto’s. De kinderen zullen ontdekken dat ze kijken met hun ogen, hun verstand en hun hart... Deze lessen dragen bij aan de ontwikkeling van beeldende talenten en de vorming van een persoonlijke visie. Tegelijkertijd helpen ze kinderen wegwijs te maken in de hedendaagse beeldcultuur. Bewust kijken is daarin essentieel.